Prefab aanleunwoning

aanleunwoningAls een familielid slecht te been wordt of niet meer voor zichzelf kan zorgen, dan levert dit al snel problemen op. Een prefab aanleunwoning is een snelle en slimme oplossing. U kunt zo een complete mini woning aanbouwen. U kunt op deze manier een familielid in huis nemen en extra zorg dragen. De woning kan eventueel rechtstreeks aan uw eigen woning gebouw worden of extern op het land. Als u de aanleunwoning uit mantelzorg bouwt, dan is de kans groot dat u vergunning vrij kunt aanbouwen. Informeer natuurlijk wel altijd even naar de mogelijkheden voor uw eigen aanbouwwoning.

Snel een complete woning aanbouwen

Een prefab aanleunwoning is meestal geen plan dat u al een paar jaar heeft liggen. U heeft meestal snel een oplossing nodig. U heeft bijvoorbeeld gehoord dat een familielid niet meer thuis kan wonen. U heeft tot uw familielid naar huis komt de tijd om een alternatief te zoeken. Binnen een kort tijdsbestek kunt u een bed beneden plaatsen, maar u mist een ruimte om te douchen. Vaak is traplopen niet meer mogelijk. Een prefab aanleunwoning kan snel gebouwd worden en nog voor het einde van de revalidatie klaarstaan. U heeft zo snel een oplossing voor een probleem.

De prijzen van een prefab aanleunwoning

De kosten van een prefab aanleunwoning zijn afhankelijk van uw wensen. Hoe groot mag de woning bijvoorbeeld worden? Kiest u voor een vrijstaande woning of bouwt u alleen aan? Bij een vrijstaande woning moeten er bijvoorbeeld nieuwe leidingen en aansluitingen getrokken worden op de riolering, stroomnetwerk en gas. Daarnaast is de prijs afhankelijk of u alleen een zitkamer en een slaapkamer wilt. Of dat u er ook een keuken en een badkamer in wilt. Als u besluit om dagelijks te gaan koken, dan is een keuken weer overbodig. Dit soort kosten worden allemaal meegerekend bij een prefab aanleunwoning. U moet ongeveer rekening op € 50.000 voor een complete prefab aanleunwoning. Uiteindelijk zijn de kosten vaak goedkoper, dan verhuizen naar een grotere woning.

Maak een afspraak voor een prefab aanleunwoning

Bent u overtuigd van de mogelijkheden met een prefab aanleunwoning? Download de brochure, zodat u een idee kan krijgen van de mogelijkheden. U kunt direct een afspraak inplannen en laten zien wat uw wensen zijn. Op basis van uw eigen wensen kan een architect een tekening maken. U krijgt direct exact een indicatie van de kosten voor een aanleunwoning. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. U kunt bijvoorbeeld een aanleunwoning casco laten bouwen of direct helemaal laten afwerken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een badkamer en een keuken. Uiteraard kan de badkamer en keuken aangepast worden op de zorg. Als een familielid rolstoelafhankelijk is, dan kunnen er bijvoorbeeld speciale steunen op het toilet geplaatst worden. Dit soort kleine aanpassingen maken het mogelijk om thuis te blijven wonen. Uiteraard is het mogelijk om alles eerst in te zien, voordat u een definitieve keuze maakt voor een aanleunwoning. U krijgt zo gegarandeerd de woning waar u naar op zoek was tegen de juiste prijs.