Duurzaam bouwen

duurzaam huisDuurzaam bouwen wordt de laatste jaren steeds populair. Met deze bouwmethode kunt u op minder belastende wijze een woning bouwen. Een duurzame woning is niet alleen tijdens de bouw beter voor onze natuur, maar ook in gebruik. Door duurzaam te bouwen kunt u bijvoorbeeld het energieverbruik van uw woning flink terugbrengen. U kunt zo niet alleen tijdens de bouw duurzaam bouwen, maar ook het gebruik van uw woning duurzaam houden. Een manier om duurzaam te bouwen is door gebruik te maken van de prefab bouwstijl. Een prefab woning kan helemaal na wens gebouwd worden, maar het grote verschil is dat de woning in de fabriek gebouwd wordt. In de fabriek heeft de bouw geen last van weersomstandigheden en kan er sneller gebouwd worden.

Duurzaam bouwen dankzij de prefab bouwstijl

Een prefab woning is absoluut duurzamer dan een standaard woning. De woning kan een stuk sneller gebouwd worden en toch aangepast worden aan uw eigen wensen. Heel vaak wordt er gedacht dat prefab geen maatwerk is en er alleen standaard woningen uit de fabriek rollen. Dit is absoluut niet waar. U kiest wel een woning uit via een brochure die u kunt downloaden via de website. Als u de brochure gedownload heeft kunt u een woning uitzoeken en deze nog na wens aanpassen. Het voordeel van prefab is dat het sneller is omdat alles in de fabriek geproduceerd wordt. Niet alleen kosten worden zo bespaard, maar ook de uitstoot van CO2 en koolstofemissies. Dit is absoluut een besparing waardoor het duurzamer wordt om te bouwen.

Duurzaam bouwen met houtskeletbouw

Duurzaam bouwen gebeurt niet alleen prefab, maar ook met een houtskeletbouw. Voor het produceren van een houten skelet gaat er veel minder energie verloren. Er zijn minder schadelijke grondstoffen nodig en het hout wordt natuurlijk gehaald uit milieuvriendelijke bossen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met hout dat snel weer aangroeit en altijd opnieuw geplant wordt na het kappen. Het voordeel van hout is dat het een bouwmateriaal is dat gerecycled kan worden. Houten restjes kunnen gebruikt worden bij een volgend bouwproject. We bouwen zo niet alleen uw woning duurzaam, maar ook volgende bouwprojecten.

Een prefab woning duurzaam bouwen

U wilt natuurlijk niet alleen dat uw woning duurzaam gebouwd wordt, maar ook dat het gebruik van uw woning duurzaam verloopt. Met speciale computers kunnen we het ontwerp duurzaam aanpassen en doorberekenen. We kunnen zo het energieverbruik van uw woning tot wel tientallen procenten laten dalen. Uiteraard kunnen we werken met duurzaam glaswerk zodat het in de winter aangenaam warm in huis is en in de zomer lekker koel. Bent u benieuwd wat een duurzame woning prefab nou precies kost? U kunt altijd informatie inwinnen via onze website. U kunt direct de brochure downloaden om een idee te krijgen van de mogelijkheden met een prefab woning. Via de site kunt u ook direct informatie opvragen over de prijzen van een prefab woning. Via ons contactformulier aan de zijkant van de website kunt u direct inzicht krijgen in alle informatie en prijzen voor uw duurzame woning.

Download gratis brochure en ontvang prijzen