Prefab fundering

funderingHet prefab bouwen van een woning wordt steeds populairder. Ondanks dat u misschien kiest voor een traditionele bouw of prefab moet u nog wel steeds een fundering bouwen. Dit is de basis waarop uw woning komt te staan. Bij zowel traditionele als prefab bouw kan een fundering prefab gebouwd worden. Het voordeel van een prefab fundering is dat u eindelijk geen last meer hebt van de weersomstandigheden. Voordat een fundering gebouwd kan worden is er een bekisting nodig. Deze wordt op de bouwlocatie door timmermannen in elkaar gezet. Nu is het wachten op goed weer en alleen dan kan een team het beton in de bekisting storten. Voor dit traditionele klusje is een hoop man nodig wat uiteraard een hoop geld kost. Nadat dit klusje geklaard is moet het een tijd droog zijn om het beton uit te laten harden. In de wintermaanden wordt deze klus regelmatig met weken uitgesteld omdat de weersomstandigheden niet geschrikt zijn. Bij een prefab fundering wordt de fundering op maat gemaakt in de fabriek waarbij u niet afhankelijk bent van het weer. U kunt zo zelfs tijdens de wintermaanden een woning en fundering bouwen.

Op maat maken van een prefab fundering

Onterecht wordt er vaak gedacht dat een prefab fundering alleen gebouwd kan worden bij standaard woningen. Toch betekent prefab alleen dat de fundering in de fabriek gemaakt wordt. Uw fundering kan zo als nog helemaal op maat gemaakt worden van uw woning. In de fabriek wordt de fundering helemaal op maat gegoten en is er geen bekisting nodig. U bespaart zo flink wat geld op mankracht en de omstandigheden zijn altijd perfect om het beton te laten uitharden. Als de fundering klaar is dan wordt deze naar de bouwplaats gebracht. Doordat de balken onder de meest optimale omstandigheden zijn uitgehard ligt de kwaliteit ook nog eens hoger! Een productiefout komt dankzij de machines veel minder vaak voor. De faalkosten nemen hierdoor af en zeker omdat het de basis is van uw woning is prefab een slimme keuze. U kunt prefab zelfs combineren met een traditionele bouwstijl. Door de fundering wel prefab te bouwen kunt u flink wat tijd besparen helemaal als u in de winter een woning bouwt.

De kosten van een prefab fundering

De kosten van een fundering kunnen normaal gesproken flink oplopen. Betonvlechters en timmermannen zijn nodig om alles in goede banen te leiden. Uiteindelijk staat er een compleet team klaar om alles te bouwen. Prefab fundering kost alleen al een stuk minder omdat er gewoon minder personeel voor nodig is. De snelheid van prefab ligt een stuk hoger zo is de fundering in de fabriek al binnen twee weken klaar. U kunt dit mooi afstemmen met de bouwplaats vooral omdat er meestal geen vertraging is. De weersomstandigheden kunnen er namelijk niet voor zorgen dat een fundering niet gebouwd kan worden. De exacte kosten zijn wel afhankelijk van de afmetingen van uw bouwproject. In onze brochure krijgt u direct een idee van de kosten. Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.