Houten huis

Een houten huis bouwen gebeurt steeds vaker prefab in een fabriek. Vanuit een fabriek kunt u eenvoudig uw eigen woning bouwen. Van moderne huizen gemaakt van hout tot een typische Scandinavische bouwstijl vrijwel alles is mogelijk. U kunt het ontwerp van de woning helemaal zelf uitzoeken in onze bouwcatalogus. In deze catalogus krijgt u een idee van de mogelijkheden en ziet u direct de prijzen. U weet zo wat het kost om uw droomwoning te bouwen. Al snel komt u tot de ontdekking dat het bouwen van een droomhuis van hout voordeliger is, dan het bouwen met bakstenen.

Duurzaam uw droomhuis bouwen met hout

Houten huizen zijn ideaal om bijvoorbeeld duurzaam te bouwen. Hout is één van de materialen die u kunt gebruiken om duurzaam te bouwen. Het voordeel van hout is dat er geen vervuilende productiemethodes aan vooraf gaan. Er wordt gebruik gemaakt van hout dat gekapt is in duurzame bossen. Dit wil zeggen dat er hout gebruikt wordt dat snel aangroeit. Als er een boom gekapt wordt dan plaatsen ze hier weer een nieuwe boom voor terug. Op deze manier kunt u heel duurzaam houten huizen bouwen met hout. Uw droomhuis wordt zo neergezet met een duurzame bouwmethode.

Combineer uw houten huis met steen

Als u niet het volledige vertrouwen in houtbouw heeft, dan kunt u ook kiezen voor een prefab houtskeletbouw. Hierbij wordt het skelet van de woning gebouwd met hout. De afwerking van de woning wordt wel gewoon met bakstenen gedaan. U kunt zo ook een dubbele isolatie aanbrengen tussen het hout en de bakstenen. Toch heeft hout van zichzelf al een prima isolatiewaarde en door dit te combineren met bakstenen kunt u de warmte nog beter vasthouden. Het binnenwerk kunt u eventueel gewoon van hout houden. U kunt dan alleen de buitenmuur laten opmetselen.

Bouw prefab woning met hout

Houten huizen worden tegenwoordig gewoon als een prefab woning in elkaar gezet. In een speciale fabriek wordt met de hulp van een computer alle onderdelen in elkaar gezet. U creëert zo de ideale woning puur gemaakt uit hout. De prefab bouwmethode wil alleen zeggen dat de woning volledig gemaakt is in de fabriek. In de fabriek is het eenvoudiger om alle houten onderdelen op maat te maken. Daar komt nog eens bij dat het in de fabriek eenvoudiger is om het hout te laten drogen en impregneren. U heeft namelijk geen last van de wisselende weersomstandigheden op de bouwvloer.

Complete houtbouw op uw grond

Met een prefab woning is het mogelijk om op uw eigen grond een complete houten woning te bouwen. U kunt zelf bepalen wat het eindresultaat wordt. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met hout? Vraag via het contactformulier aan de zijkant direct onze brochure aan. U kunt zo zien wat er allemaal mogelijk is en u krijgt direct een inzicht in onze prijzen. U weet dan of een houten woning misschien wel binnen uw budget past. Alleen eventuele aanpassingen kunnen dit bedrag nog veranderen. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog extra informatie aan.

Download gratis brochure en ontvang prijzen