Prefab mantelzorgwoning

mantelzorgHet verzorgen van een familielid of vriend is vaak al zwaar genoeg. Soms is het voor de mantelzorger zelf bijna niet meer mogelijk om thuis te wonen. De mantelzorger moet 24 uur per dag in huis zijn om iemand te verzorgen en te ondersteunen. Natuurlijk is het wel prettig als u af en toe zelf ruimte heeft om uw eigen dingen te doen. Een prefab mantelzorgwoning is de ideale oplossing om een geliefde te verzorgen. U kunt deze woning aan uw huidige verblijf aanbouwen, zodat u dag en nacht bij uw geliefde kunt zijn. Het vinden van een nieuwe woning waar u beide in kunt verblijven is vaak een stuk duurder, dan een prefab mantelzorgwoning bouwen. De woning kan voorzien zijn van verschillende elementen zoals uw eigen keuken, badkamer, toilet en slaapkamer.

Snel een nieuwe prefab mantelzorgwoning

Als u heeft besloten om fulltime mantelzorger te worden, dan heeft u vaak snel een nieuwe woning nodig. U wilt geen maanden wachten tot u eindelijk kan intrekken. Tot die tijd kan de afstand tussen uw huidige woning en de woning van een vriend/familielid te groot zijn. Het is dus verstandig om snel een oplossing te vinden. Het voordeel van prefab is dat uw woning binnen één werkdag geïnstalleerd kan worden. Uw woning is direct al voorzien van een badkamer, toilet en keuken. Alles is al voor u in de fabriek gemaakt. Uiteraard dient u nog wel te wachten tot de fabriek uw woning klaar heeft. Dit kan afhankelijk van uw wensen vrij snel gerealiseerd worden. Het enige wat u nog met een prefab mantelzorgwoning hoeft te doen is de kamers een kleurtje geven en een vloer leggen. Dankzij de snelheid van prefab heeft u snel een oplossing voor uw huisvestingsprobleem.

Vergunning voor een prefab mantelzorgwoning

Eén van de problemen met een nieuwe prefab mantelzorgwoning is dat u een vergunning nodig heeft. In België kan het aanvragen van een vergunning flink wat tijd in beslag nemen. In Nederland zagen de Belgen dat mantelzorgwoningen flink wat kosten kunnen besparen in de zorg. Dit is de reden dat ze vaak zonder vergunning gebouwd kunnen worden mits ze gebruikt worden voor mantelzorg. Het is uiteraard wel slim om dit even na te vragen voordat u een nieuwe prefab mantelzorgwoning laat plaatsen.

De prijs van een prefab mantelzorgwoning

De prijs van een prefab mantelzorgwoning is natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een vrijstaande mantelzorgwoning of een aansluitende woning? Dit soort zaken worden allemaal meegenomen in het berekenen van de prijs. U dient toch rekening te houden met ongeveer € 50.000 voor een casco mantelzorgwoning. Als u exact de prijzen wilt weten, dan kunt u het beste onze brochure downloaden. U kunt hier precies zien wat er mogelijk is en welke kosten eraan verbonden zijn. Op basis hiervan kunt u zelf uw eigen mantelzorgwoning samenstellen en bestellen. Download dus gerust onze brochure voor meer inzicht in de werkelijke kosten.

Download gratis brochure met prijzen