Prefab schoorsteen

schoorsteenEen openhaard in huis is voor vele een droom. Het is natuurlijk een romantisch beeld om in de buurt van het knapperende haardvuur plaats te nemen. Alleen een openhaard achteraf inbouwen is volgens vele een flinke klus. U moet een compleet nieuwe haard laten aanleggen in een bestaande woning. Vaak zijn we niet alleen bang voor de prijs, maar ook voor de overlast voor de buren. Zo’n klus kan weken in beslag nemen en de buren zijn daar natuurlijk niet blij mee. Een voordelige en snelle oplossing is een prefab schoorsteen. Hierbij wordt de schoorsteen voor uw woning al in de fabriek gebouwd. De schoorsteen komt helemaal kant-en-klaar naar uw woning toe. Binnen een dag kunt u al voorzien zijn van een nieuwe schoorsteen.

Prefab schoorsteen licht van gewicht

Het is altijd de vraag of u wel een schoorsteen in huis kunt plaatsen. Het gewicht kan te zwaar zijn om te dragen. Soms weegt een schoorsteen honderden kilo’s en daar moet een dak wel voor gemaakt zijn. Als u nog geen schoorsteen heeft dan is de kans natuurlijk aanwezig dat uw dak hier niet voor gemaakt is. Als u kiest voor een prefab schoorsteen, dan heeft u dit probleem niet. Het duurste onderdeel van een nieuwe schoorsteen plaatsen is het verstevigen van uw dak. Deze kostenpost valt weg als u kiest voor prefab. De schoorsteen weegt nu nog maar 75 kg en dit kan ieder dak natuurlijk met gemak dragen. Ondanks dat de schoorsteen licht van gewicht is kan de uitstraling helemaal naar wens gemaakt worden. De schoorsteen kan er zo nog steeds uitzien zoals u in gedachten had. Ondanks dat uw schoorsteen in een fabriek geproduceerd is.

Maak uw prefab schoorsteen op maat

In onze catalogus krijgt u een idee van de mogelijkheden voor een prefab schoorsteen. U kunt de ontwerpen helemaal naar wens aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de uitvoering of de kleur van de bakstenen. U kunt kiezen voor bijpassende steen strips. Strips met dezelfde kleur als uw huidige schoorsteen. Alles wordt in detail aan de hand van uw wensen in de fabriek gemaakt. Een prefab schoorsteen is dus absoluut niet zo standaard als u vooraf had gedacht. U kunt zonder een complete verbouwing uw droom schoorsteen op maat laten maken. Soms kan dit zelfs op basis van uw huidige rookkanaal van uw woning.

De prijzen van een prefab schoorsteen

Een prefab schoorsteen is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat gaat het creëren van een openhaard nu precies kosten? U kunt hiervoor het beste onze catalogus downloaden. U kunt hierin de verschillende mogelijkheden en prijzen zien. U ziet direct wat uw wensen ongeveer gaan kosten. De exacte kosten zijn dus heel erg afhankelijk van uw wensen. Wat voor een soort steenstrips u wilt of dat u een aluminium schoorsteen wilt? Download direct onze brochure en u weet exact wat u kwijt bent voor een compleet nieuwe schoorsteen. U ziet hierin direct diverse voorbeelden met mogelijkheden voor uw eigen woning.